Gode, gamle Isfolket!

Jeg vil gjerne slå et slag for klassikeren Isfolket av Margit Sandemo! Eller klassikerne, siden det altså er snakk om hele 47 bøker. Som så mange andre leste jeg Isfolket da jeg var ganske ung, og de gjorde uopprettelig inntrykk på et ungpikesinn, for å si det mildt. Særlig demonen Tamlin, grønn fra topp til tå og…relativt godt utstyrt, imponerte stort.

For den som på utrolig vis har klart å unngå denne hjørnesteinen i norske serieromaner, så handler det altså om ætta Isfolket, ei etterhvert stor ætt som har en forbannelse over seg. Denne forbannelsen gjør at det i hvert slektsledd blir født en person som kan være enten god eller fryktelig slem, med magiske krefter. Serien starter på 1500-tallet, og slutter i vår tid. På veien så møter vi både hekser, spøkelser, erkeengler, demoner og andre skrømt. Alt som bakteppe for mye heftig kjærlighet og het elskov, selvsagt.

Kvalitetsmessig så varierer bøkene veldig, men generelt så er de tidligste bøkene mest fengende. Nattens demon er alt nevnt, og i tillegg så må villbassen Ulvhedin trekkes fram. Sol Angelica og Villemo er også sterke og interessante karakterer.

Kjapplest og underholdende. Anbefales!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Anbefalt. Bokmerk permalenken.

Ett svar til Gode, gamle Isfolket!

  1. Linda Ursin sier:

    Kan ikke annet enn si meg enig 🙂 Leste en gang hele serien på 7 dager.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s